WEDSTRIJD On. U. Seraing - ZVK Wezel  4 - 5  (3-1)

DATUM 07-01-2005  21:15

DOELPUNTEN 1-0 Meulenberg, 2-0 Meulenberg, 2-1 Bierens, 3-1 Meulenberg, 3-2 Bierens, 3-3 Verschueren, 4-3 Meulenberg, 4-4 Vanderperre, 4-5 Verschueren

VERSLAG Voor de eerste wedstrijd van de terugronde kon Wezel rekenen op een volledig fitte kern.

In de beginfase was er weinig te beleven, beide ploegen hadden een lange studieronde nodig om in de wedstrijd te geraken. Wezel had echter wel de beste kansen vooral via Zouthane. In de 7de minuut kon Wezel voor de eerste maal echt gevaarlijk zijn als Zouthane op een pas van Bierens bijna de keeper Faniel kon verrassen. Wezel kreeg vervolgens nog een aantal kleine kansjes maar zowel Bierens als Vanderperre konden niet tot scoren komen. In de 13de minuut kreeg de thuisploeg hun eerste 10 meter, Meulenberg trapte deze snoeihard vlak lang de paal binnen, 1-0. Een paar minuten later was dezelfde Meulenberg alleen weg en maakte hij er knap 2-0 van. Wezel bleef de kansen missen tot 1 minuut voor tijd Bierens een gelost schot van Verschueren kon binnenprikken. Hij legde zo meteen de 2-1 ruststand vast.

Na de rust was de eerste echte kans voor Seraing, weer op de counter en weer Meulenberg en u raad het al, 3-1. Voor Wezel begon het er slecht uit te zien maar het liet de moed niet zakken. Het was alsof ze door dit derde doelpunt wakker geschud waren want ze begonnen meteen het tempo te verhogen. In de 27ste minuut kon Bierens op pas van Verschueren er 3-2 van maken. Een paar minuten later werd zelfs 3-3 na een knappe achtie van Verschueren. Wezel bleef drukken maar het was thuisploeg die in de 31ste minuut een enorme kans kreeg, Meulenberg alleen voor kersvers international Maes maar de wezelgoalie pakte. In de 36ste minuut kon Meulenberg er weer alleen uitkomen en ditmaal miste hij niet, 4-3 voor Seraing. Wezel, dat volledig onder stoom gekomen was bleef doordrukken en na een sublieme actie van Vanderperre werd het 3 minuten voor tijd 4-4. Beide ploegen stonden met 5 blauwe kaarten. Het was dus oppassen geblazen. Wezel had er nog niet genoeg van en Verschueren maakte er in de 38ste minuut 4-5 van nadat hij alleen langs de lijn was doorgebroken. De laatste minuten trachtte Wezel de wedstrijd uit te spelen en gelukkig voor Wezel lukte dit ook.

Winst als opener van de terugronde: een resultaat waar Wezel best tevreden mee mag zijn.

Kern ZVK Wezel: Maes, De Vocht, Zouthane, Duquet, Vanderperre, Vervecken, Verschueren, Kodalci, Bierens, Swerts, Lemmens

Kern ON U Seraing: Faniel, Shungu, Liegeois, Heudens, Delneuville, Slimani, Pillitteri, Meulenberg, Marangon

Scheidsrechter: Roger Remacle